The Stage

Dit project bestaat uit 1 toren van 95 meter en 1 toren van 75 meter aan de Verheeskade in Den Haag. Het programma voor dit project bestaat uit ongeveer 870 woningen. Het gaat uit van volledige sloop/nieuwbouw van het huidige complex.

Betrokken partijen

Bouwfysisch adviseur: Cauberg Huygen

Adviseur planologie: Sweco Nederland

Locatie

Dit project bevindt in de wijk Laakhaven in Den Haag. De wijk bevindt zich in het CID (Central Innovation District) en is aangewezen als de plek voor hoogbouw. In de toekomst kunnen we hier dus nog veel leuke projecten in aanbouw zien gaan!

De torens bevinden zich aan de Verheeskade en deels aan de Lulofstraat. Door de doorbraak van het huidige complex verbindt dit project de straten tevens aan elkaar. Je woont hier straks heerlijk aan het water.

Lees ook dit nieuwsbericht over The Stage:

The Stage naar nieuwe hoogte(s)

Aan de Verheeskade staat in de komende jaren een hoop te gebeuren. Vorige week werd de naam van fase 2 ...
Read More

The Stage naar nieuwe hoogte(s)

Aan de Verheeskade staat in de komende jaren een hoop te gebeuren. Vorige week werd de naam van fase 2 bekendgemaakt. Voor fase 1 is de naam The Stage gekozen, welke bestaat uit twee torens. Het initiële plan ging uit van twee torens van 135 en 70 meter. Uit de omgevingsvergunning blijkt dat de hoogtes bijgesteld zijn naar 95 en 75 meter. Jammer dus! Alsnog is dit een mooi project met een groot aantal woningen, wat een zeer goede toevoeging gaat worden aan de stad Den Haag en de wijk Laakhaven.

Het plan gaat uit van 870 woningen. De linker (oostelijke) toren bestaat uit 384 (studenten)woningen. De rechter (westelijke) toren gaat uit van 406 woningen en in het laagbouw gedeelte komen er nog eens 80. Het aantal vierkante meters BVO is nagenoeg hetzelfde gebleven, met 60.000 m2.

Om de ontwerpen te vergelijken hebben we ze even naast elkaar gezet.

Bron nieuwe renders: omgevingsvergunningaanvraag The Stage, d.d. 21 april 2020. Bron oude renders: Vakwerk architecten / Bond Development.

Bekijk hier de nieuwe projectpagina van The Stage.

De Tuinen van Laak

Op en om de huidige PRAXIS locatie aan het Laakkanaal zal een complete nieuwe woonwijk verrijzen met circa 1.250 woningen: De Tuinen van Laak.

Het project wordt ontwikkeld door Verheeskade BV, een samenwerking van Lakenvelder Investment Group en Cores Investment en wordt aangestuurd door Fakton Development. De locatie is ingeklemd tussen de Verheeskade, Lobattostraat en Lulofstraat en het bestaande appartementen complex Calandria.

Het ontwerp van de zeven woontorens, variërend van circa 50 tot 120 meter is van Flip Luger van OPL Architecten/re-designers te Utrecht. De torens staan op een stedelijke plint van circa 25 meter. Op de begane grond worden commerciële ruimtes gerealiseerd. De invulling van deze ruimtes haken aan bij het thema van de toren erboven. Elke toren heeft een eigen kenmerkende thema: sociaal, middendure en vrije sector huur, gezin, zorg, starters en young profesionals. 

Afbeelding met buiten, gebouw, zitten, gras

Automatisch gegenereerde beschrijving

Het project kenmerkt zich door een zakelijke architectuur en biedt voor een breed publiek woningaanbod in de nabije toekomst. Zo worden er circa 375 sociale appartementen gerealiseerd en wordt er een combinatie gezocht met zorgwoningen. Hierbij wordt gericht op zelfstandige woonvormen. Ook worden er circa 500 middendure huurwoningen gerealiseerd. Hiermee wordt de ambitie van het Haagse college volledig gevolgd.

Naast appartementen is er ruimte voor stadswoningen voor gezinnen. Dit zijn veelal maisonnettes of ruime appartementen waarin gezinnen prima kunnen wonen. Dit woonproduct is op dit moment nog in onvoldoende mate in het Laakkwartier aanwezig, maar sluit wel aan op een grote behoefte in de stad.

De hoogste toren wordt gereserveerd voor Young Urban Professionals. Dit zijn studio woningen, maar met geweldige voorzieningen in de vorm van een gezamenlijk woonkamer voor bewoners en op de begane grond een incubator waar gewerkt kan worden.

Afbeelding met buiten, gebouw, gras, stad

Automatisch gegenereerde beschrijving

Het project kenmerkt zich door de daktuinen, waarmee het huidige versteende gebied een groene long krijgt. Auto’s worden onder de centrale daktuin weg gewerkt. Hierdoor ontstaat er midden in de stedelijke hectiek een oase van rust. Tussen de torens worden daktuinen speciaal voor bewoners van de torens gecreëerd. Hier kunnen bewoners moes-tuinieren, ontmoeten en relaxen.

Lees meer over dit project op de projectpagina.