Skip to content

EDGE realiseert uitbreiding Groene Toren

  • by

Aan de Beatrixlaan nummer 23 staat een Haags icoon: de Groene Toren. Jarenlang de thuisbasis van PostNL, straks niet meer (zij verhuizen naar het HS Kwartier). EDGE is voornemens om het gebouw, wat op dit moment 35.000 m2 BVO telt, uit te breiden met 22.000 m2 BVO.

Met de voorgenomen uitbreiding bestaat het gebouw straks uit 58.000 m2 BVO, waardoor het gebouw een echte ‘H’ vormt. Tevens komt er aan 1 zijde een stuk laagbouw bij waardoor het gebouw voldoet aan de stedelijke laag van de nota Eyeline Skyline. Ook wordt de parkeergarage uitgebreidt.

Historie

Het pand aan de prinses Beatrixlaan in Den Haag werd door Frans van Gool ontworpen en oorspronkelijk gebouwd als hoofdkantoor voor Nationale Nederlanden. In 1986 nam niet NN, maar TNT haar intrek in het gebouw.

In 2012 is het pand grondig gerenoveerd en werd het energielabel verbetert van label G naar label B. CBRE Global Investors heeft het kantoorgebouw Beatrix II (ook wel De Groene Toren) vervolgens in 2017 verkocht aan Goldman Sachs.

De uitbreiding is ontworpen in samenwerking met Architecten CIE, die ook betrokken was bij de eerdere renovatie van de Groene Toren.

Betrokken partijen:

Ontwikkelaar: EDGE

Architect: de Architecten CIE

Constructeur: Van Rossum

Aannemer: n.n.b.