Skip to content

Nieuw ontwerp voor The Grace

  • by

Afgelopen maand vond er een bewonersbijeenkomst plaats aan de Rijswijkeseweg in Laak, Den Haag. De bewonersbijeenkomst is georganiseerd door de initiatiefnemers achter het bouwplan “The Grace”. The Grace bestaat uit twee woontorens, van respectievelijk 150 en 180 meter. Het plan gaat uit van bijna 1500 woningen en vervangt de huidige bebouwing aan de Rijswijkseweg 60.

Bij binnenkomst kregen de bewoners koffie en thee aangeboden en konden zij vrijuit vragen stellen aan de architect, ontwikkelaar, constructeur, het ingenieursbureau en het projectmanagementbureau.

Betrokken bedrijven:

  • Ingenieursbureau Wind: Peutz
  • Projectmanagement: DVP

De toren heeft een nieuw uiterlijk gekregen ten opzichte van de eerder naar buiten gekomen renders. De bekroning is aangepast en het uiterlijk van de twee torens is zichtbaar veranderd. De status van dit ontwerp is DO (definitief ontwerp) en komt dus dicht in de buurt van het ontwerp wat uiteindelijk zal verschijnen op het bureau van de welstandscommissie.

Foto’s – Haagse Hoogbouw

In het ontwerp is de horizontale en verticale belijning een stuk beter zichtbaar en daardoor zit er meer contrast in het ontwerp. Door het samenvoegen van twee verdieping per horizontale band ogen bij de hoogste toren oogt hij minder hoog. Hierdoor ontstaat ook verschil tussen de twee torens, wat de speelsheid ten goede komt.

De bekroning krijgt vorm door de horizontale belijning weg te laten. Hierdoor ontstaat een verticaal schouwspel wat ervoor zorgt dat de torens voldoen aan de gestelde eisen in Eyeline/Skyline.

Foto’s – Haagse Hoogbouw

De plint heeft ook een upgrade gekregen. Zo vinden we nu op de begane grond een huiskamer voor de wijkbewoners én een fietsenwinkel/werkplaats voor startende jongeren. Ook is er een kapperszaak/nagelsalon bedacht voor startende jongeren en komt er een geluidsstudio voor muzikanten. Daarnaast is er plek voor ZZP-ers en een huisartspraktijk. Hiermee draagt het complex bij aan de wijk en zorgt het daarmee ook voor een positieve impuls.

Foto’s – Haagse Hoogbouw

We zijn erg benieuwd naar de verdere uitwerking van het plan en kunnen uiteraard niet wachten tot de bouw van het project The Grace in Den Haag zal starten.

Meer info op de projectpagina.